Vallentuna – KB 2–3 (2–1)

kb-redMatchreferat 2015, SeniorLeave a Comment

Karlbergs BK är klart för kvartsfinal i Stockholm Cup efter en dramatisk vändning borta mot Vallentuna BK.

Torsdagens möte på Vallentuna IP var säsongens första tävlingsmatch för KB.
Avsparken fördröjdes när Vallentuna tvingades byta matchdräkter sedan alla inblandade varit överens om att lagens tröjor var för lika. I ärlighetens namn var skillnaden efter bytet – rödvitt mot svartvitt – marginell.
Sedan fortsatte VBK med att bränna handikappstraffen.
När matchen väl började startade Karlberg trevande. Man lyckades ändå ta ledningen efter knappa kvarten när Mathias Sundberg tråcklade sig igenom Vallentuna-försvaret och placerade in bollen.
KB bjöd dock på alldeles för mycket, både när gäller uppspelsvägar och chanser i en svag första halvlek. Vallentuna tilläts ta över och kvittera efter ett misstag – och innan halvleken var över hade hemmalaget tagit ledningen efter en hörna.
– Det ser ganska lovande ut första 5-7 minuterna. Vi hittar rätt i försvar kommer in i press och vinner boll. Men efter drygt tio minuter verkar alla delar sluta fungera. Vi blir stillastående och kommer inte alls in i press. Vi slår helt plötsligt långa bollar som inte leder till annat än att vi ger bort bollen. I princip alla spelare ser väldigt tunga ut och vi spelar inte som ett lag längre, säger KB-tränaren Richard Karlsson.

16 Erdal Omer
Ömer Erdal.

Richard Karlsson krävde en rejäl förbättring i andra halvlek och det fick han. Division 2-laget höjde bolltempot och jobbade hårdare i försvarsarbetet.
– Som coach måste man hitta någonting att bygga på efter en första halvlek där det mesta inte fungerat. Vi var tvungna att hitta tillbaka till grunderna i det vi jobbar med. Vi måste jobba som ett lag och pressa tillsammans och missar vi förstapressen måste vi stänga den yta som Vallentuna ständigt hotade med sina djupa bollar. I anfall var det färre tillslag och högre bolltempo som gällde, det gick på tok för långsamt i första.
Karlberg förde spelet efter paus och hade skapat ett par riktigt heta chanser – bland annat ett felaktigt bortdömt mål av Anders Lindskog – när kvitteringen kom med kvarten kvar. Pigge inhopparen Ömer Erdal slog en hörna som Christofer Garofalo direktsköt i nät.
Segermålet kom runt minut 85 när Jonathan Ederström tog sig in i straffområdet och spelade in bollen. I bortre ytan dök Ömer Erdal upp och satte bollen via en hemmaförsvarare.
– Riktigt starkt att kliva ut och vända till 3–2. Killarna ska verkligen ha en klapp på axeln för den inställningen man visar upp i andra halvlek. Skönt att kunna vinna vår första tävlingsmatch tillsammans, det var riktigt kul!
Segern innebär att Karlbergs BK är klart för kvartsfinal. Där väntar seriekollegan Värmdö IF.

Vallentuna BK–Karlbergs BK 2–3 (2–1)
Mål, KB: 0-1 (15) Mathias Sundberg, 2–2 (76) Christofer Garofalo (Ömer Erdal), 2–3 (85) Ömer Erdal (Jonathan Ederström).

/red