Vallentuna BK – KB 3–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll borta mot seriefavoriten Vallentuna BK i lördags med 1–3.

KB, för dagen i Vallentunas ljusblåa tredjeställ på grund av för lika färguppsättning, tog tag i spelet på naturgräset på Vallentuna IP. I den elfte minuten kom ledningsmålet. Christofer Garofalo drog upp ett anfall längs högerkanten och spelade in bollen, Iljas Ahmedov förlängde till Andreas Vikström som dök upp på bortre ytan och placerade in 0–1.
KB hade bra kontroll men bjöd in Vallentuna. Ivan Dahlbeck halkade olyckligt när han skulle slå en frispark i eget straffområde. Mani Tourang fick ett gratisläge och rullade in 1–1.
Kb hämtade sig efter kallduschen och hade i en chansfattig halvlek den bästa möjligheten att ta ledningen. Men hemmamålvakten Jonas Bylund svarade för en svettig benparad på Christofer Garofalos direktskott och returen nickade Filip Mårtensson någon decimeter över ribban.
– Jag tycker att vi gör en helt okej första halvlek. Vi tar ledningen, det känns tryggt, vårt försvarsspel fungerar fortsatt bra och vi släpper inte till några farliga lägen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvleken stod matchen och vägde. Vallentuna hade en farlig chans med ett volleyskott över. Hemmalaget tog ledningen i den 59:e minuten. En låg frispark räddades av Ivan Dahlbeck men vid bortre stolpen stod Mani Tourang som satte dit returen.
Efter ledningsmålet försökte KB kraftansamla men udden saknades. Vallentuna lyckades avstyra bortalagets attackförsök tämligen enkelt och kontrade in 3–1 genom Jonas Lyon med tjugo minuter kvar.
– I andra halvlek efter att Vallentuna gör 2–1 tappar vi kraft och struktur och blir väldigt utspridda i vårt försvarsspel. Andra halvlek når vi inte upp i vår nivå. Vallentuna var starkare än oss sista halvtimmen. De flesta lagen kommer få svårt att vinna här.

Nästa KB-match spelas hemma på Stadshagen på lördag 9 maj mot serieledaren Märsta.

Vallentuna BK–Karlbergs BK 3–1 (1–1)
Mål, KB: 0–1 (11) Andreas Vikström (Iljas Ahmedov).
Publik: 80.