Vallentuna – Karlbergs BK 1-4

Thomas BahnsonDam, Nyheter

I söndags gästade damerna Vallentuna BK för att spela sin tredje match i serien. Efter ett kryss och en förlust var revanschlusten stor. Det var fina förutsättningar på Vallentuna IP.

KB började matchen starkast och skapade genast ett stort tryck mot motståndarnas mål. Med Lilja Björk i händelsernas centrum på högerkanten skapades en handfull solklara lägen inom målområdet men bollen ville inte in. Istället frisätts Vallentunas snabba anfallare på en långboll från egen planhalva när KB pressar som mest, och hon sätter 1-0 för hemmalaget. KB fortsätter att skapa lägen men året igen utan att få in bollen från ypperliga positioner. Till slut sitter kvitteringen när Lilja åter igen kommer runt på kanten och slår in bollen till framrusande mittfältaren Amelia Unge som petar in den vid bortre stolpen. Kort därpå sätter Lilja även 2-1 efter att hon vann bollen av en back, accelererade mot mål och placerade bollen säkert i bortre hörnet.

I andra halvlekens början utökar KB till 3-1 när kaptenen Josefine Brorson bryter ett uppspel från målvakten och skjuter distinkt i öppen kasse. Efter detta får Nishti Abbasi två gula kort på kort tid och blir utvisad och KB fick spela med 10 spelare sista 20 minuterna. Bara någon minut efter utvisningen hittar domaren en straff för Vallentuna efter en fantastiskt fin tackling av Amelia. Straffen var bra slagen men Caroline Blom dök åt rätt håll och stötte bort bollen utanför stolparna, hur snyggt som helst och väldigt viktigt för fortsättningen av matchen. Bara stunder senare utökar istället KB till 4-1 efter att Matilda Adlertz Bertzén valsat igenom mittfältet och serverade Sofia Fredriksson som rusade mot bortre stolpen och modigt satsade allt i hög fart mot bollen och stolpen. Det var KB som var närmare att utöka än att släppa in en reducering men slutresultatet blev 4-1.

Med första segern i bagaget kan damerna förhoppningsvis hitta lugnet i kommande matcher utan stressen att ta första trean. Nästa match är mot lokalrivalen Essinge IK nu på söndag kväll kl 20.00 på Stadshagens IP.

Vallentuna – Karlbergs BK 1-4 (1-2)

VBK, mål: 1-0

KB, mål: 1-1 Amelia Unge (Lilja), 1-2 Lilja Björk, 1-3 Josefine Brorson, 1-4 Sofia Fredriksson (MatildaB)