Värmdö IF – KB 0–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Mållöst ända in på tilläggstid. Då slog Mathias Karelius till och sköt segern till Karlbergs BK borta mot Värmdö IF.

Onsdagsmötet i solskenet på Värmdövallen dominerades till en början av Karlbergs BK. Bortalaget skapade fyra-fem vassa chanser första 25 minuterna. Men Simon Nyström i Värmdös mål storspelade och räddade ett par frilägen från Modou Gassama. Och när han väl överlistades av Mathias Karelius var en Värmdöback där och räddade på mållinjen. Sedan jämnades spelet ut även om Värmdö inte skapade några heta lägen.
I andra halvlek var Modou Gassama fri i inledningen av halvleken och gjordes ned, men domaren friade. Modou Gassama hade en vass nick som Simon Nyström klarade med en kvalificerad räddning.
Inhopparen Andreas Flyckt prickade ribbans undersida från nära håll i 80:e minuten. Någon minut senare hade Värmdö sin bästa chans via ett friläge från kanten, men Viktor Segerström räddade till hörna.
I den 90:e minuten hade KB två gyllene möjligheter. Andreas Flyckt frispelades av Ivan Förlin, men Nyström klarade med en benparad. Bara sekunder senare fick David Lividikos nästa friläge, också efter pass från Förlin, men Nyström var omutlig och svarade för en fantomräddning och styrde skottet till hörna.
Matchen såg ut att sluta oavgjort, men med 30 sekunder kvar av tilläggstiden drev inhopparen Jonas Crona in bollen i straffområden. Hans passning nådde Mathias Karelius som tryckte in segermålet.
Vild glädje utbröt och KB tog tre viktiga poäng.
– Det var otroligt skönt att få vinna en tajt match och det är förstås speciellt att få avgöra med ett sent segermål. Vi borde ha lett med ett par bollar efter första halvlek men deras målvakt gjorde en fantastisk match och höll dem kvar. Men vi fortsatte att jobba hårt och det betalade sig, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde segerskytten Mathias Karelius och ytterbacken Ivan Förlin samt målvakten Viktor Segerström, för dennes spel med fötterna.

Här kan du se segermålet och firandet.

Värmdö IF–Karlbergs BK 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 (90+3) Mathias Karelius (Jonas Crona).
Publik: 100 (på Värmdövallen).