Värmdö IF – KB 2–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Ett skadedrabbat Karlberg föll borta mot Värmdö på lördagen.

Karlbergs BK:s skadeläge såg ut att ljusna för ett par veckor sedan. Men under veckan förvärrades läget drastiskt med sjukdomar och skador. Det innebar att laget bara hade två utespelare på bänken till mötet med Värmdö. Och båda dessa, Michael Grims och Filip Lagerstedt, hade precis tillfrisknat från sjukdom…
När KB dessutom bjöd Värmdö på 1–0-målet redan efter tio minuter efter ett rejält misstag blev uppförsbacken jobbig.
KB-kaptenen Jonathan Ederström tvingade hemmamålvakten Simon Nyström till en jätteräddning, vilket hade kunnat bli en väg in i matchen. Men hemmalaget var för dagen lite spetsigare och gjorde 2–0 på en hörna i 34:e minuten.

I andra halvlek försökte KB flytta upp positionerna, men man lyckades inte få till en reducering. Mohcine Tichout och inhopparen Michael Grims hade de bästa chanserna. Värmdö fick automatiskt en del kontringslägen och hade kunnat öka på ledningen om inte Paul Lindqvist svarat för ett par vassa ingripanden.
Bäst hos gästerna var mittbacken Edwin Ekholm som löste de flesta situationerna med bravur.

EdwinEkholm3-2
Edwin Ekholm. Foto: Anders Jansson

Värmdö IF–Karlbergs BK 2–0 (2–0)
Varningar, KB: Michael Grims, Filip Lagerstedt.
Publik: 93.