Vasalunds IF – Karlbergs BK 2–0

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK föll i söndagens möte med Vasalund med 0–2 på Skytteholm.

KB hade en del avbräck inför mötet med tippade seriesegraren Vasalund. Det innebar bland annat att 17-årige Moonga Simba fick debutera i startelvan. KB började lovande första fem minuterna, men sedan var det Vasalund som skapade det bästa i första halvlek. I 15:e minuten tog laget ledningen efter att Nemanja Boskovic snappat upp en nickrensning efter ett inlägg. Efter dryga halvtimmen kom 2–0 genom Andreas Rako.
KB saknade inte möjligheter. Alexander Kärki, Victor Garcia och Adam Westin fick alla fina skottlägen utan att få till avsluten. Bästa läget hade Westin men hans skott gick ett par decimeter över ribban.

I andra halvlekens inledning hade Victor Garcia en jättemöjlighet att reducera men Vasalunds målvakt Philip Vaitsiakhovich gjorde en finfin räddning. Matchen slutade 2–0.
– Vi gör en helt okej insats mot seriens överlägset bästa motstånd. Vasalund var bättre än oss i båda straffområdena. Vi slarvade lite för mycket i första halvlek med lite för enkla bolltapp på mitten och vi hade gärna skapat mer klara lägen. När man möter riktigt bra lag måste man ta tillvara på de chanser som dyker upp och hade vi fått en reducering före paus eller på Victors läge direkt i andra hade vi kunnat pressa Vasalund in i det sista, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Vi är inte nöjda med utfallet hittills i serien, men det är knappast någon skam att förlora mot Vasalund på Skytteholm. Här kommer inte Vasa tappa en enda poäng i den här serien. Vår utmaning är att hitta ett sätt att vinna matcherna som vi hittills kryssat.
Kalle Karlsson berömde a-lagsdebutanten Pablo Sepúlveda Bravo, 18, som hoppade in med tio minuter kvar och svarade för en formidabel brytning när han avstyrde en Vasalundskontring.

Vasalunds IF–Karlbergs BK 2–0 (2–0)
Publik: 75 (på Skytteholm).