Vasastan – Karlbergs BK 1-5

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Efter två raka vinster efter uppehållet men ett ständigt vinnande toppskikte gick KB in i matchen mot lokalkonkurrenten Vasastan med pressen på sig att fortsätta vinna.

KB rivstartade och gjorde 1-0 redan efter 2 minuter. Emelie Löfqvist tog en lång löpning från sin högerbacksposition och fick till ett hårt inlägg som gick över målvakten och stolpe in. Sedan dröjde det ett tag innan nästa mål kom, när spelet inte riktigt stämde. Men 2-0 kom via Lilja Björk som blev frispelad av ingen annan än målvakten Sally Bondesson och avslutade distinkt i bortre hörnet.

Andra halvlek började lite trevande och Vasastan reducerade tidigt på en hörna. Men KB reste sig snabbt och gjorde 3 mål på 12 minuter. 3-1 gjorde Lilja igen när hon tog hand om en pass från Rebecca Rolin, drev förbi en VBK back och avslutade åter igen i bortre hörnet. 4-1 gjorde Nishtiman Abbasi när hon likt en måltjuv fick till ett avslut på volley på ett långt och högt inspel från RebeccaR. Nishti gjorde även 5-1 efter Rebeccas 3e assist för dagen.

Nu väntar Lidingö i nästa omgång och det lovar att bli en spännande tillställning med mycket på spel i toppen av tabellen. Matchen spelas på lördag 14.00 hemma på Stadshagens IP.

Vasastan – Karlbergs BK 1-5 (0-2)

VBK, mål: 1-2

KB, mål: 0-1 Emelie (MatildaG), 0-2 Lilja (Sally), 1-3 Lilja (RebeccaR), 1-4 Nishti (RebeccaR), 1-5 Nishti (RebeccaR)

Publik: ca 40