Vasastans BK – Karlbergs BK 1-4

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Hösten började med lokalderby mot Vasastans BK som vi mötte i vår senaste serieomgång innan uppehållet, då gick vi segrande med 7-4, denna gång blev det mer stabila 4-1.

Första halvlek hann knappt börja innan KB tog ledningen. 30 sekunder in och i första anfallet rusade Malin förbi sin motståndare på vänsterkanten och spelade in till Josefine Svedberg som placerade bollen fint in vid bortre stolpen. Det blev en något udda start som skapade en falsk säkerhet och Vasastan satte lite tryck kommande kvarten. Så småningom tog KB över taktpinnen och rullade bollen fint mellan backlinje och mittfält och blev egentligen aldrig hotade bakåt i en bra 60 minutersperiod. KB hade flera lägen att utöka ledningen men konstiga offsidebeslut och en rensning på mållinjen gjorde att 1-0 stod sig halvleken ut.

Målskyttet lossnade i andra halvlek. 2-0 kom genom Caroline Johansen efter fint förarbete av Nishti som hade en tuff match på kanten men levererade direkt när hon klev in i nr 10 rollen, assisten blev hennes första tillslag efter positionsbytet. Kort därpå assisterade Nishti Abbasi åter igen, denna gång kom Joana Barbosa Ferreira fri mot målvakten och rullade kyligt in bollen för 3-0. KB:s målskytte avslutades av Joana på nick efter en hörna av Malin Wickström.

Resultatet innebär att KB placerar sig på andra plats i tabellen, 1 poäng bakom IFK Lidingö FC. Vi har allt i egna händer då vi möter dom på Stadshagen lite senare i höst.

Nästa match är mot Stockholmsatleterna söndagen 20/8 kl 20.00 på Stadshagens IP1.

Vasastans BK – Karlbergs BK 1-4 (0-1)

KB, mål: 0-1 Josefine (Malin), 0-2 Caroline (Nishti), 0-3 Joana (Nishti), 0-4 Joana (Malin)

VBK, mål: 1-4

/Red