Västerås IK – KB 0–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK bortabesegrade Västerås IK i lördags med 2–0 i division 2 norra Svealand.

KB förde spelet i den första halvleken medan hemmalaget hotade med snabba omställningar. Gästerna från Stockholm skapade en rad lägen utan att få till det sista. Bland annat hade laget runt tio hörnor i första halvleken.
Precis före paus kom två matchavgörande situationer. I den 43:e minuten hade VIK sin bästa chans i matchen, men lyftningen gick strax över ribban. Två minuter senare kombinerade KB finfint på kanten och Sebastian Bergenheim slog ett inlägg som landade på Sunday Abohwos panna. Nicken satt otagbart i det bortre hörnet.

I andra halvlek fortsatte KB att föra spelet. Keivan Keshavarz hade ett läge att sätta 2–0, men skottet gick över. Modou Gassama, Alexander Kärki och Mathias Karelius var alla nära, utan att lyckas hitta nätet. Det dröjde till drygt 20 minuter återstod av matchen då Mathias Karelius pricksköt in 2–0 intill stolpen.
KB hade sedan ett par jättechanser att säkra segern genom ett 3–0-mål, men 2–0 stod sig matchen ut.
– Det var en stabil insats. I perioder spelade vi ett bra kombinationsspel, ibland slarvade vi och släppte till lite väl många omställningar, säger tränaren Kalle Karlsson, som berömde försvararen Sebastian Bergenheim.
– Bergenheim gjorde en väldigt stark insats och var planens bästa spelare.

Västerås IK–Karlbergs BK 0–2 (0–1)
Mål: 0–1 (45) Sunday Abohwo (Sebastian Bergenheim), 0–2 (68) Mathias Karelius (Ivan Förlin).
Publik: Ca 50 (på Solid Park Arena).