Västerås – KB 2–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Ledning med 1–0 i 83:e minuten. Men en sen vändning gav Västerås IK alla poängen i lördagens division 2-möte.

Karlbergs BK tog direkt kommandot i matchen och förde spelet. Laget skapade en rad halvgiftiga chanser via fasta situationer, bland annat hade laget tio hörnor i första halvlek, men avsluten var felriktade. Västerås IK:s lägen bestod av snabba omställningar, och då blev det riktigt farligt vid ett par tillfällen. Halvleken slutade dock mållös.
I andra tog Karlberg över mer och mer. Med 18 minuter kvar kom ledningsmålet. Ömer Erdal slog en frispark från vänsterkanten och Filip Lagerstedt styrde in bollen vid bortre stolpen, KB:s första seriemål för året.
Målet gjorde att KB kunde spela mer avslappnat. Laget kontrollerade händelserna och ledningen såg tämligen trygg ut. KB saknade inte chanser att avgöra tillställningen. Inhopparen Christofer Garofalo sköt från nära håll, men hemmamålvakten Felix Karlsson räddade med en benparad och Filip Lagerstedt nickade returen precis utanför stolpen. Lagerstedt nickade i stolpen i den 82:a minuten.
Med sex minuter kvar av ordinarie tid förändrades allt. KB-målvakten Paul Lindqvist missbedömde ett långt inlägg och VIK:s anfallare Charles Valeri Kotto Ekoka nickade in 1–1.
Målet chockade KB som slarvade och orsakade en hörna kort efteråt. Asmir Suljicic nådde högst och nickade in 2–1 för VIK.

Nästa match för KB spelas på torsdag 1 maj, hemma på Stadshagen mot BKV Norrtälje.

Västerås IK–Karlbergs BK 2–1 (0–0)
Mål, KB: 0–1 (72) Filip Lagerstedt (Ömer Erdal).
Publik: 100.