”Vi är nöjda med den utvecklingsbara trupp vi har”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK:s semester blev kort. I måndags började laget träna igen inför hösten. Så här säger tränaren Kalle Karlsson om uppstarten.

Först och främst: Vad säger du om vårsäsongen?
– Helt okej. Resultatmässigt började vi knackigt även om jag tycker att vi spelmässigt gjorde bra insatser både mot Stocksund i omgång två och Vasalund i fjärde omgången. Sedan började vi vinna och tog dessutom en skalp genom att avancera i Svenska cupen. Vi har varit stabila, vi har aldrig fallit ur ramen förutom i första halvlek i premiären mot Gusk, i första halvlek i hemmamatchen mot Stocksund där vi var riktigt svaga och i nån kortare period hemma mot Strömsberg. Samtidigt har vi heller inte nått de höjder vi strävar emot. Men det fanns tendenser mot Bollnäs i sista matchen före uppehållet som var väldigt lovande så jag hoppas på en stigande kurva. Vi har en bred och gedigen trupp så vi är inte så skadekänsliga även om vi lidit lite av att Adam Westin blev skadad precis när han hittat toppformen. Trion Herman Magnusson, Michel Montero och Richmond Sobrinho var borta första halvan av serien. De är tillbaka nu och det känns bra, Herman och Michel är unga och har stor potential och Richmond har hög kapacitet om han äntligen får vara skadefri. Vi skulle behöva göra fler mål. I vissa matcher har vi skapat lägen utan att vara tillräckligt beslutsamma i avslutsmomenten. Där har vi något att arbeta med.

Hur är läget i truppen?
– Vi har några skador. Adam (Westin) är ju tyvärr borta på obestämd tid på grund av sin fotskada. William (Garcia) har också problem med en fot, vilket han haft en längre tid men spelat ändå. Alexander Hedman, som skadade sig i matchen mot Lidingö, har också känning i foten. Vi hade hoppats att William och Hedman hade kurerat sig under semestern, men de är någon vecka bort. Sedan har vi ett par gubbar som är på semester ett par dagar till. Men det har varit väldigt bra fart på träningarna på de som varit nere och kört igång.

Det brukar vara en del omsättning på spelare under sommaren på den här nivån. Kommer ni värva något?
– Vi letar inte aktivt efter nya spelare, vi är nöjda med den unga, utvecklingsbara trupp vi har. Det är en del spelare som hör av sig, men hittills har vi inte adderat någon. Ska vi ta in någon ska det vara något riktigt intressant.

Vad är målsättningen i höst?
– Fortsätta utveckla vårt spel, fortsätta utveckla spelarna individuellt. Som lag handlar det mycket om att bli mer spetsiga i det offensiva spelet. Defensivt har det sett bra ut, åtta insläppta på 14 matcher är ett väldigt bra facit. Individuellt identifierar vi utvecklingsområden i samråd med spelaren och jobbar tillsammans för att förbättra dessa. Sedan försöker vi förstås vinna varje enskild match. Den här hösten har vi dessutom en fantastisk morot att se fram emot i och med Svenska cupen-matchen mot allsvenska Dalkurd den 21 augusti. Jag hoppas alla KB:are skriver upp det datumet i kalendern och kommer och stöttar oss då!

KB:s matcher i augusti
4 aug: Gamla Upsala (b)