Victor Garcia hoppas på publikfest mot Dalkurd: ”Självklart går vi för seger”

RedaktionenNyheter, Senior

KB kommer in till Dalkurdmatchen med fyra raka segrar i ryggen. I lördags besegrades serieledaren Vasalund med 4-2 i en av lagets bästa insatser någonsin. Mittfältaren Victor Garcia tror att Kungsholmsklubben kan störa det allsvenska motståndet på Kristinebergs IP imorgon.

I morgon tisdag spelas ÅRETS MATCH när Karlberg tar emot allsvenska Dalkurd på Kristinebergs IP med avspark 18:30.

KB kunde inte drömma om en bättre uppladdning när man så sent som i lördags slog serieledaren och storsatsande Vasalund – med kända spelare som Kenny Pavey, Patrick Amoah, Linus Malmborg, Albin Linnér och Bilal Hussein i laget – med 4-2.

Mittfältaren Victor Garcia var en KB-spelarna på banan och han drömmer om en cupknall mot Dalkurd.

4-2 mot serieledaren Vasalund på ett nylagt Stadshagen. Hur skön seger var det på en skala 1-10?

– En klar 10a! En seger mot serieledaren är något extra men jag är desto mer nöjd med hur vi genomför matchen. Vi fick äntligen visa hur skickliga vi är med bollen och i passningsspelet. Mycket är tack vare den nylagda mattan.

Nu väntar allsvenskt motstånd på Kristinebergs gröna gräsmatta. Hur stort är det att spela en sån här cupmatch inför mycket folk?

– Ja, det ska blir riktigt kul. Kristinebergs gräsmatta är väldigt fin just nu. Det är häftigt att kunna möta lag i de högre divisionerna. Det är inte ofta man får göra det och då vill man verkligen gå ut och visa vad man går för. Jag hoppas det kommer mycket folk för visst är det trevligare när läktarna fylls på.

Vad vet du om Dalkurd?

– De gör sitt första år i allsvenskan någonsin och det är ju otroligt kul för dem. Är lite tungt för laget just nu om man utgår från tabellen men utan tvekan är alla duktiga spelare så jag hoppas de ställer upp med bästa möjliga elva.

Är det realistiskt att tro på avancemang?

– Det blir såklart en svår match med tanke på att de är i allsvenskan, men jag tycker absolut inte att det är omöjligt. Jag har själv erfarenheter av att spela mot mindre klubbar i Svenska cupen och det är ingen enkel uppgift. Det kan definitivt bli en skräll.

Vi väntar storpublik på Kristinebergs IP imorgon så kom i tid!

Avspark 18:30. Entré 100 kr (gratis för alla under 18 år och spelare och ledare i KB-kläder).