Victoria Cup: Enebybergs IF-Karlbergs BK 3-5

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen mötte damerna Enebybergs IF i 16/1 final i Victoria Cup. I tidigare omgångar har Ösmo och Skogås/Trångsund besegrats och vinnaren i detta möte ställs mot antingen Värmdö (div 4) eller Lidingö (div 2) i mars månad.

Första halvlek var den mest bisarra på väldigt länge. Trots ett till synes övertag i spelet från vår sida hade vi uppenbarligen ett strukturellt fel och det utnyttjade motståndarna till fullo. Från ingenstans kom tre lång/djupledsbollar som vi inte hanterade bra alls och helt plötsligt stod det 3-0 till Enebyberg efter 25 min.

Efter chocken lade sig skyfflade vi om i backlinjen och gjorde några byten, att ta in Rebecca på mittback och flytta upp Malin till ytterforward förvandlade vårt spel helt och hållet, och effekten var omedelbar. Med kvarten kvar tog sig Malin förbi sin motståndare på vänsterkanten och kom till avslut men det räddades, Madde Rylander var med på returen och petade in 3-1. I situationen blev målvakten omtumlad och det blev ett speluppehåll. Spelarna använde det väl och samlades i en klunga för att prata om läget. Sista delen av halvleken blev en intensiv påtryckning. Ett inlägg tog på en Enebyberg-försvarares hand och det blev straff till KB. Madde klev fram och slog säkert in 3-2. Kort därpå trädde Sofia in en passning till Madde i straffområdet som bredsidade in 3-3 och fick därmed sitt äkta hat-trick!

Pausen handlade bara om att trycka på att fortsätta på inslagen väg.

I andra halvlek var det bara KB. Malin Wickström sköt in 4-3 precis i starten efter ett inlägg från Josefine och kort därpå lobbade Nishti Abbasi in 5-3 efter pass från Malin. KB hade bud på flera mål till men det ville sig inte, det räckte dock och spelarnas moral att lyfta sig och vända matchen på detta sätt ska hyllas.

Matchens spelare var helt klart Madde Rylander som gjorde 3 väldigt viktiga mål men som nämnt tidigare var Rebecca och Malin viktiga spelare tillsammans med Emma som verkligen tog tag i mittfältet i andra halvlek.

KB har nu tagit sig från 64/1 final hela vägen till 8/1 final och blir det Lidingö vi möter skulle det vara en rolig utmaning att ta oss an. Matchen ska spelas helgen 24-25 mars.

Enebybergs IF-Karlbergs BK 3-5 (3-3)

EIF, Mål: 1-0, 2-0, 3-0
KB, Mål: 3-1 Madde Rylander (Malin), 3-2 Madde Rylander (straff), 3-3 Madde Rylander (Sofia), 3-4 Malin Wickström (Josefine), 3-5 Nishti Abbasi (Malin)