Victoria Cup: Hässelby SK FF – Karlbergs BK 3-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På söndagen var det dags för damerna att spela matchen de kämpat för sedan i höstas, kvartsfinal mot div 2 laget Hässelby i Victoria Cup.

Med två divisioner mellan lagen fick KB två straffar innan matchen drog igång. Nada Jacob fick ansvaret att slå första straffen. Nada chansade med en hög straff och bollen träffade oturligt ribban och ner mot mållinjen men den var aldrig helt över. Madde Rylander klev sedan fram och satte den säkert och det gav KB en 1-0 ledning från start.

Matchen började jämnt, medan orken fanns hos KB spelarna var det överlag en jämn match som inte gav så många klara målchanser åt motståndarna. Efter ca 10 minuter hade KB chansen att få lite andrum när Malin Wickström löpte förbi sin markering och kom en mot en mot målvakten som räddade med en benparad. Halvleken stod och vägde efter det men KB fick inte riktigt till sista passningen för att få till det där viktiga målet. Hässelby tog över spelet mer och mer och efter en halvtimme gav det utdelning i 33e minuten då deras duktiga vänsterytter dribblade sig förbi på kanten och satte 1-1 vid närmsta stolpen. KB hade chansen att ta ledningen igen när en Hässelby hörna nickades ut till Malin som löpte hela vägen till andra straffområdet med en jagande spelare i hasorna men avslutet stördes och blev inte så farligt som läget var. Resultaten stod sig halvleken ut och det var fortfarande allt att spela för.

Andra halvlek blev tuffare och Hässelbys högre tempo blev jobbigt att stå emot. Det krävdes några fina räddningar av Sally Bondesson för att hålla KB kvar i matchen. I 64e minuten fick de utdelning igen, än en gång via ett anfall på kanten med ett avslut vid bortre stolpen. Nu var KB spelarna trötta men det fanns fortfarande chanser att kvittera via djupledshotet som Malin bidrog med men i en sådan chans kom det som inte fick hända. Malin kolliderade med utrusande målvakten och vred knät och låg sedan på gräset i plågor. Det blev en natt på akuten och ännu har vi inget besked om skadans vidd. Det kändes som om luften gick ur lite efter det och Hässelby fortsatte anfalla med deras duktiga anfallslinje och i 76e minuten punkterade de matchen genom ett nickmål på ett inlägg.

Damerna har tagit sig ända från 1/64 final till 1/4 final och det är en rejäl bedrift, det enda laget under div 2 kvar i turneringen. Med en annan start kanske det hade kunnat bli annorlunda men Hässelby var en storlek för stora och förtjänade segern. De spelade div 1 fotboll förra året och har aspirationer på att gå upp i år och med det i åtanke ska KB vara stolta över sin prestation i denna match. Nu riktas fokus mot seriepremiären på söndag mot förväntade toppkonkurrenten Stocksund.

Hässelby SK FF – Karlbergs BK 3-1 (1-1)

Mål, HSK: 1-1, 2-1, 3-1

Mål, KB: 0-1 Madde Rylander