Victoria Cup: Karlbergs BK – Ösmo 4-2

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Efter att serien avklarats förra helgen som seriesegrare var det nu dags för damerna att kliva in i Victoria Cups 64/1-final. Ösmo GIF FK, till vardags i div 4B, stod för motståndet på Stadshagens IP.

Då reglerna i Victoria Cup har en rättviseaspekt får laget som har lägre serietillhörighet en straff för varje division emellan. Det innebar att KB fick slå en straff precis innan matchstart. Nada Jacob klev fram och placerade den säkert till vänster om målvakten.

Nada – Matchens lirare

Även om damerna dominerat i div 5C märks det att tempot höjs aningen i div 4 och det tog ett tag innan vi fick grepp om matchen. Ösmo kvitterade till 1-1 efter en kvart när de bröt ett uppspel och tryckte in bollen via Rebeccas parerande händer. De hade även bud på ytterligare mål men Rebecca borstade snabbt av sig besvikelsen från målet och gjorde ett flertal härliga räddningar. KB hade svårt att få igång sitt passningsspel, passningarna var antingen till fel adress eller något för snäva och tunga. Men ju längre halvleken gick desto mer grepp fick vi, Emelie hade en stark halvlek från sin vänsterkant där KB kom förbi gång på gång. Men det var via en frispark precis vid straffområdeskanten vi återtog ledningen, Genom Nada Jacob än en gång, bollen slogs smart längs med marken istället för över muren och lurade målvakten. Halvtidsresultat: 2-1

Andra halvlek var KB:s för det mesta men Ösmo fick en kvittering. Deras vänsterytter fick på ett drömskott från kanten av straffområdet som gick över Rebecca i målet. Detta verkade bara tagga igång KB som i princip spikade igen där bak och anföll med fart och fläkt resten av matchen. I mitten av halvleken kom Madde loss på mittfältet och slog en fin genomskärare till Joana Barbosa Ferreira som startade någon meter bakom försvararen men efter en 10 meters duell hann hon före precis innan målvakten hann plocka bollen, ett riktigt krigarmål. Inte långt efter gjorde vi 4-2 efter att Nada dribblat sig igenom på mittfältet och slagit en perfekt genomskärare in i straffområdet till framrusande måldrottningen Sofia Andersson (30 mål på 11 matcher i serien) som dunkade in bollen i mål. Vi borde gjort ett mål till kort därpå då vi skapade ett skolboksanfall men Joana ville vara en god lagkamrat och passade Sofia (som var i ett sämre läge) istället för att placera in bollen ensam med målvakten. Men hade Sofia gjort mål hade det varit ett extremt vackert mål.

Vinst med 4-2 och i nästa omgång möter vi Skogås-Trångsund (till vardags i div 5D) onsdagen 25/10 på Nytorps Mosse.

Karlbergs BK – Ösmo 4-2 (2-1)

Mål, KB: 1-0
Nada Jacob, 2-1 Nada Jacob, 3-2 Joana Barbosa Ferreira (Madde), 4-2 Sofia Andersson (Nada)