Victoria Cup: Skogås/Tr – Karlbergs BK 2-3

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På onsdagkvällen spelade damerna 32/1-final i Victoria Cup efter vinsten mot Ösmo i senaste omgången, denna gång stod Skogås/Trångsund för motståndet på Nytorps Mosse IP (bilden).

Med hela 9 spelare otillgängliga hade KB lite andra förutsättningar än vanligt, och en skada på Stina efter en halvtimme kom olägligt då vi endast hade två avbytare från början. Men då kom 16-åriga Rebecca Janssen in och gjorde sin bästa match i damtröjan medan övriga på plan kämpade tappert i regnet.

Matchen startade med KB i förarsätet. Det var svårt att få till ett ordentligt passningsspel på den något vattensjuka planen men vi tog upp laget och skapade lite tryck. Efter ett fint förarbete på vänsterkanten från Ida Lang sköt Nishti Abbasi in 1-0 för KB intill stolproten och genom målvaktens händer. Det var en bra start men vi hamnade därefter i en svacka. Skogås/Tr var smarta och tryckte upp sin backlinje väldigt högt och det var svårt att slå genomskärare från djupet på blöta konstgräset så vi fastnade i vårt spel. De hade några unga tekniska spelare som skapade farliga situationer i vårt straffområde men i ärlighetens namn kom deras kvittering från ingenstans, ett inlägg som Michaela hade otur med och stötte in i eget mål. Och deras ledningsmål kunde undvikas också, ett hörnmål i absolut sista minut på första halvleken.

Ett formationsbyte och ett taggat gäng (som ville visa deras riktiga kapacitet) senare, och andra halvlek var KB:s från start till slut. Nu hade vi vant oss vid underlaget och kunde spela runt deras höga backlinje gång på gång. Sofia Andersson som normalt sett gör mål i varje match hade inte sin bästa dag framför mål och kunde gjort 2-3 denna kväll men det gick i stå. Istället klev Madde Rylander fram och sköt in 2-2 efter ytterligare en assist av Ida men det var mottagningen felvänd, vändningen och skottet som var behållningen. Med fem minuter kvar fick vi utdelning på vår press och Emma Svedberg blev hjälte när hon bröt ett uppspel framför straffområdet och sköt in 3-2, glädjen var påtaglig. När slutsignalen gick var det nog mer lättnad.

Nästa omgång blir det 16/1-final mot Enebyberg som spelar i div 4 till vardags. Detta innebär att vi får slå en straff innan matchstart. Matchen spelas lör 11/11 på bortaplan.

Skogås/Trångsund – Karlbergs BK 2-3 (2-1)

Mål S/T: 1-1, 2-1

Mål KB: 0-1 Nishti Abbasi (Ida), 2-2 Madde Rylander (Ida), 2-3 Emma Svedberg