Vikström: ”Jag satsar på fler mål på lördag”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK är ett av fem lag i division 3 östra Svealand som krigar för att knipa en kvalplats. Ett annat lag som drömmer om kval är Foc Farsta som gästar Stadshagen på lördagen. Så här säger mittfältaren Andreas Vikström inför mötet.

KB har tagit sju segrar av nio möjliga på hösten och är inblandat i toppstriden med två omgångar kvar. Vad är viktigt att tänka på i det här läget?
– Vi ska först och främst bibehålla lugnet och harmonin i laget, samtidigt som vi fortsätter att jobba oss närmare den 100%-iga matchen!

Farsta hemma, ett motstånd som KB har revansch att utkräva från bortamatchen (0–4) i våras. Hur ska vi slå dem?
– Rörelse utan boll! Jag tror faktiskt inte det är svårare än så. Det gäller bara att göra det och så som stämningen är i laget just nu, så är jag inte orolig. ”När vi springer är vi bra”.

Du gjorde ett mål senast mot IFK Viksjö (6–1) och stod för en bra insats på kanten. Hur känns dagsformen inför serieavslutningen?
– Den känns riktigt bra. Jag har fått vara skadefri en längre period nu och med ytterligare än bra träningsvecka i ryggen satsar jag på fler mål på lördag.

Namn: Andreas Vikström.
Född: 1987.
Position: Yttermittfältare.
Kom till KB: 2015 (från IFK Österåker).
Matcher i serien 2015: 16.
Mål: 5.
Assist: 0.