Vinst för damerna mot Vasastan, 2-1

kb-pelleDamLeave a Comment

Seriepremiär, strålande sol och full trupp. Förutsättningarna kunde inte varit mycket bättre än så. Det fanns en liten osäkerhet om vi var tillräckligt förberedda, vi har bara spelat 1 match på fullstor plan på försäsongen och kört 50 % fys i brist på träningstider. Och hypen runt Vasastan har varit enorm, dom satsar och har en stor supertaggad trupp.

Detta kunde man märka redan innan matchen blåstes igång. En gigantisk banderoll med texten ”Vår stadsdel” i blå och gul färg hängde vid läktaren. Lite ironiskt att komma från ett Vasastanslag, den stack i ögonen och gjorde oss nog än mer motiverade.

Det var en match med inte alltför många skott på mål, det var ett ställningskrig ute på plan, tuffa dueller och bra försvarsspel. Men jag tycker vi klart och tydligt vann de flesta dueller vi gick in i. Vi förfogar över många närkampstörstiga spelare i år och det kommer bli enormt nyttigt i denna serie. Än roligare var att vi också var villiga att passa bollen mer än tidigare, en tendens jag märkt på sistone. Det kom några enstaka rensningar från backlinjen men inte en enda gång spelades bollen upp organiserat med en långboll, alla djupledsbollar kom från mittfältet och det är precis så det ska vara.

Backlinjen med Veronica, Maria, Lisa och Lotta stod rätt i alla lägen i första halvlek, talande var att deras kvittering kom från en fast situation. Speciellt Lisa hade en ytterst lyckad dag, var före alla, både anfallare och yttrar. Med hennes snabbhet och styrka lär det hända fler gånger i år.

På mitten hade Emma.S lekstuga på högerkanten. Härligt att juniorerna Emma och Minca kompletterar våra spelare så bra, det är en annan mentalitet i de yngre och det är en mentalitet vi också har nytta av ihop med vår egen. ”Vår” är ett fel uttryck, DJ och dam är ju KB och KB.

Anfallet gjorde ett gediget jobb på topp men jag önskar ett närmare samarbete och fler initiativ i djupled. Men det kommer med fler träningar ihop, det märker jag redan nu.

1-0 runt 30e minuten var en riktig pärla. Vi hade fått in bollen i straffområdet som dom rensade bort, Carro tog chansen ca 30 meter ut och tryckte till bollen. Deras duktige målvakt stod på mållinjen men lyckades bara boxa in den i krysset.

1-1 kom strax efter på en fast situation, vi rensade inte tillräckligt bra och dom slog in bollen från 2 meter.

I andra halvlek visade Ida i sin första match att hon kommer bli väldigt nyttig, och detta tillåter oss att flytta upp Maria som gör det så himla bra på mitten med sitt lugn (inte temparementet) och fina passningsspel.

Vi hade massa anfall mestadels från kanterna men målvakten var säker i sina ingripanden. I 85e minuten kom dock Carro loss på en fin djupledsboll från Emma.S och stänkte dit bollen i bortre gaveln för ett avlösande 2-1 mål! Sista 7-8 minuterna var nervösa men slutsignalen kom och det kändes som vi precis vunnit VM finalen!

Uppställningen var som flöjande:

Klara
Veronica Maria Lisa Lotta
Emma.S Carro Ellen Louise
Malou Charlotte

Emma.O, Elin, Ida, Minca, Kristin

Mål; Carro 2
Ass; Emma.S 1

Gult kort; Malou

En bra start på en lovande säsong
/Thomas, huvudtränare