Westin tillbaka med besked: ”Inte varje dag man kan vinna en titel”

RedaktionenNyheter, Senior

Mittfältaren Adam Westin var en tung pjäs i Karlbergs succélag 2016. Sedan dess har han haft 2,5 år fyllda av skador. Men sedan ett par veckor är Westin tillbaka och har gjort ett par inhopp i division 2. Så här går hans tankar kring comebacken, onsdagens cupfinal mot Värtans IK och lördagens hemmamatch mot Kvarnsveden.

På onsdag 19:30 spelas cupfinal på Kristinebergs IP mellan Karlbergs BK och division 3-laget Värtan. Vinnaren får lyfta pokalen i Stockholm Cup, i så fall första gången för Karlbergs del.

Ett par dagar senare, på lördag kl 14:00, är det en viktig seriematch hemma mot Kvarnsveden i kampen om kvalplatsen till division 1 som just nu är i KB:s ägo.

En kugge som kan komma att bli viktig för laget i säsongsavslutningen är mittfältaren Adam Westin. Publikfavoriten från 2016 drog korsbandet i säsongens sista match, division 1-kvalet borta mot IFK Luleå, och har haft en del komplikationer i sina comebackförsök.

Men senaste månaden har han varit med i full träning och gjort ett par inhopp. Formkurvan stiger och det är å klubbens vägnar väldigt kul att se vår kämpe tillbaka på riktigt.

Äntligen tillbaka från skada och ett par inhopp är redan gjorda. Berätta hur det känns att återigen vara med och konkurrera i laget?

– Ja precis, ännu en gång… Det är självklart väldigt roligt att få vara med i laget igen. Speciellt att få känna av matchspänningen igen. Det har känts bra i de inhopp jag har fått göra.

Känns det bra i kroppen nu och hur långt är du från 100 procent?

– Det börjar kännas bättre efter alla småskavanker som varit. Jag hoppas inte att det är allt för långt bort, men det är väl konditionen som måste bli bättre.

Du kommer tillbaka in i laget i striden om kvalplats och på onsdagskvällen är det cupfinal mot Värtan. Inspirerande?

– Ja, det är det verkligen. Det är kul att vi har möjlighet på kvalplatsen. Varje match blir otroligt viktig och det är roligt att spela när det gäller något. Cupen blir också något extra, det är inte så ofta man har chansen att vinna något sådant.

Vad blir viktigt för oss den här veckan med två viktiga matcher både onsdag och lördag mot Kvarnsveden?

– Det kommer vara viktigt att alla i truppen är med och bidrar. Följa matchplanerna och ställa om in för nästa match.

FAKTA
Namn: Adam Westin. Född: 1994. Position: Mittfältare. Moderklubb: IFK Viksjö. Kom till KB: 2016. Totalt antal matcher i KB-tröjan: 37 (32 starter). Mål: 1. Matcher i serien 2019: 3 (0 starter). Mål: 0. Assist: 0.