Wiklund tar steget till KB

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fortsätter arbetet för att bygga upp en slagkraftig division 3-trupp. Mittfältaren Alexander Wiklund, 25, är klar för spel i Kungsholmens stolthet.

Det må vara träningsledigt för spelarna, men Karlbergs BK tar inget jullov i arbetet med att forma truppen till den kommande säsongen.
Näste man in är den defensiva mittfältaren Alexander Wiklund som vänder hem till Stockholm efter ett par års studier i Uppsala.
Vad var det som fick dig att välja Karlberg?
– Redan innan jag blev kontaktad alltid haft en bra uppfattning om KB, innerstadslaget som alltid lockat bra spelare till sig. Är övertygad om att Karlberg kommer vara ett topplag i division 3 2015 och vill självklart vara en del av återtåget till division 2.
Hade du några andra anbud?
– Har fått anbud från andra klubbar i serien och även fått erbjudanden som spelande tränare för lag utanför serien, men har känt att Karlberg till slut är det absolut bästa valet för mig.
Du har ju tränat med oss under hösten. Vad är ditt intryck av laget?
– Har under de få träningar jag gjort med laget fått en väldigt bra
känsla för truppen, både vad gäller spelarkvalitet och skön stämning. Gillar att vinnarmentalitet genomsyrar varje spelmoment på träningarna samtidigt som det känns att lagsammanhållning är viktigt.
KB:s chefstränare Kalle Karlsson:
– Alex visade direkt på provträningarna i höstas att han är en riktig karaktärsspelare. Han har bra fysik, löper lojalt och en bra fot. Han kommer att höja nivån på träningarna med sin inställning.
Spelartruppen är ledig fram till den 12 januari.

/red