Wilny: Det är med en hel del vemod jag lämnar KB efter 2,5 år som sportchef

kb-pelleNyheter

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att Johan Wilny lämnar Karlbergs BK. Ny arbetsplats blir moderklubben Älvsjö AIK. När Johan Wilny anställdes 2016 så stod Karlbergs BK inför ett par vägskäl. Vi behövde ett tydligt fokus på spelarutbildning, organisation runt lagen och att sätta en struktur för hur vår juniorverksamhet skulle se ut för att vara länken mellan ungdom och senior. Här tycker jag Johan tillsammans med övriga ledarna lyckats väldigt bra. Vi har idag en tydlig linje och klar organisation runt samtliga lag och i det jobbet har Johan varit en nyckelperson, berättar klubbchef Pelle Brädefors. Jag vill tacka för 2.5 år arbete sida vid sida och Johan ska vara mycket stolt över det arbete, engagemang och ledarskap som han visat upp. Jag önskar honom stort lycka til med kommande utmaningar i Älvsjö!

– Det är med en hel del vemod jag lämnar KB efter drygt 2,5 år som sportchef. När jag tillträdde sportchefsrollen i sep 2016 var jag osäker på hur väl vi skulle kunna implementera ett nytt och modernt arbetssätt och träningsmetodik i föreningen. säger Johan Wilny. Min bild och mål då var att det skulle ta minst 3 år innan vi skulle se en tydlig utveckling, oj så fel jag skulle få. Redan efter drygt 1 år såg vi en väldigt positiv utveckling av den sportsliga verksamheten ute på fotbollsplanerna. Nu efter ytterligare 1 år är jag oerhört glad och stolt över den utveckling vi nått tillsammans och jag ser nu idag, när jag lämnar, en ännu större potential i KB än när jag kom. Förhoppningsvis, om denna utveckling fortsätter, så kommer KB i framtiden kunna stoltsera med en stor andel egenutvecklade spelare i sina seniorlag, såväl i damlag som herrlag berättar Johan Wilny.

KB har blivit en stor del i mitt hjärta, och jag kommer att följa er framfart framöver. Kom ihåg att min telefon är alltid tillgänglig för er, även om jag inte fysiskt är kvar i föreningen.

Jag önskar er alla fantastiska spelare, föräldrar och ungdomsledare i KB ett stort varmt lycka till.

Johans sista dag är på lördag 30/3 då han håller i en internutbildning. Men för den som vill och har möjlighet att komma förbi och säga några ord och fika så finns det möjlighet att göra det under fredagen. Fika och tårta serveras mellan 15.00-17.00

/red