Wiorek följer Brandimarti till KB

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK gör ytterligare en meriterad värvning. Offensive mittfältaren Axel Wiorek, 22, från division 1-laget Sollentuna FK tar steget till KB.

Igår blev Ludvig Brandimarti klar för spel i Karlbergs BK. Nu står det klart att Axel Wiorek gör samma flytt.
Wiorek debuterade i division 2 som 17-åring och har gjort fem a-lagssäsonger i Sollentuna FK. Efter två skadefyllda år i division 1 norra tar han ny sats på Stadshagen. Säsongen 2017 gjorde han 13 matcher i division 1. Förra året blev det blott fyra inhopp.
– Axel har länge setts som ett stort löfte men har tyvärr haft problem med skador. Vi hoppas och tror att han kan få en nystart i KB och sedan lyfta mot högre divisioner igen, säger Lennart Sandahl.
Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Axel är en begåvad spelare, han hittar smarta lösningar på planen och är väldigt duktig på att slå fram den sista passningen. Jag minns när han kom fram som ung att han hade en mer ”sittande” mittfältsroll. Senaste åren har han testats i mer offensiva roller. Vi kommer att se honom längre fram i planen där han kan göra poäng.

Axel Wiorek vet hur man gör mål på Stadshagen. I seriefinalen i division 2 norra Svealand i september 2016 språngnickade han in kvitteringen för Sollentuna, 1–1, bakom Viktor Segerström. Och i årets första träningsmatch mot Djurgården U19 var det Wiorek som inledde målskyttet för KB.

Vi hälsar Axel Wiorek välkommen till Karlbergs BK och önskar honom lycka till kommande säsong! Vi återkommer med en intervju med nyförvärvet från Sollentuna.

Foto: Johan Sahlén (bild får ej användas i kommersiellt syfte av tredje part)

Kommentarer

kommentarer