Ytterhogdals IK – KB 2–2

kb-redNyheter, Senior

Karlberg kryssade i första kvalmötet

Karlbergs BK hade ledningen med 2–0 borta mot Ytterhogdals IK i första kvalmatchen. Men två mål sista tjugo minuterna gav oavgjort och förlusten på straffar innebär att KB spelar redan nästa helg mot Motala AIF.

KB fick en drömstart när Harry Pearse prickade dit en frispark i tredje matchminuten. Ytterhogdal hade svårt att skapa chanser mot det kompakta KB-försvaret. I slutet av halvleken nickade Pashang Abdulla in 2–0 och ledningen hade kunnat vara större om KB utnyttjat de kontringslägena som gavs.
I andra halvlek hade KB gyllene möjligheter att sätta trean. Abdulla prickade ribban efter en målvaktsretur, Harry Pearse sköt ett skott som målvakten klarade och Abdulla var fri med Ytterhogdals målvakt i minut 70. Tre minuter senare kom reduceringen när Moses Duckrell, mycket elegant, klackade in bollen. Fem minuter senare kom 2–2 på nick av David Kuba Kuba.
Ytterhogdal vann sedan straffläggningen, vilket innebär att KB spelar nästa kvalmatch mot Motala AIF redan på söndag på Stadshagen (avspark kl 14).
– Det kans surt. Vi hade 2–0 och flera lägen att stänga matchen. De hade mycket boll, men hade knappt skapat någon farlig chans i andra när de får in 1–2. Försvarsmässigt gör vi i stora delar en bra match, men vi hade kunnat vara mer noggranna med bollen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde arbetsinsatsen av hela laget och plussade extra för Adam Westin och Harry Pearse.

Ytterhogdals IK–Karlbergs BK 2–2 (0–2) 7–6 e straffar
Mål: 0–1 (3) Harry Pearse (Herman Magnusson), 0–2 (37) Pashang Abdulla (Harry Pearse), 1–2 (73) Moses Duckrell (David Kuba Kuba), 2–2 (78) David Kuba Kuba.
Publik: 100 (i Hudiksvall).